Társadalmi felelősségvállalás

felelosseg080107_150Kis- és középvállalkozások körében még nem túl gyakori, hogy aktív részesei legyenek társadalmi felelősségvállalásnak.  A Smartsector Kft kiemelt jelentőséget tulajdonít az aktív társadalmi felelősségvállalásnak, melynek lényege, hogy cégünk önkéntes alapon a társadalom minél szervesebb szereplőjévé váljon és gazdasági tevékenységünk mellett társadalmi szerepet is vállaljunk. Ennek része a környezet iránti felelősség is. A kis- és középvállalkozások sajnos szűkebb lehetőségekkel rendelkeznek ezen a téren, azonban lehetőségeinkhez képest szeretnénk minél nagyobb hangsúlyt fektetni a társadalom és környezet tudatos működésre.

Büszkén mutatunk be néhány példát,  amelynek részesei lehetünk:

MIMÓZA a Beteg Gyermekekért Alapítvány

Cégünk szakmai és anyagi támogatásával elkészült a MIMÓZA a Beteg Gyermekekért Alapítvány honlapja.

A súlyosan és tartósan fogyatékos gyermekek, valamint a daganatos és leukémiás betegségben szenvedő gyermekek támogatása, életminőségük javításában, gyógykezelésükben, illetőleg az egészségügyi rehabilitációs tevékenységben való közreműködés mind technikai, mind anyagi segítségnyújtással, anyagi és egyéb segítségnyújtás a családvédelem területén, valamint a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek támogatása, segítése.

Maraton – a Társadalmi felelősség jegyében

A Magyar Májátültetettek Érdekvédelmi és Sport Egyesületének felkérésére a Smartsector Kft. anyagi támogatásával indult a Böröcz Sándor Bécs-Pozsony-Budapest jubileumi szupermaratoni nemzetközi kerékpáros túrán.

090911_b_sandor-3Nagyon kevés az olyan ismert pozitív minta, amikor valaki az állami ellátórendszeren belül – ha úgy tetszik „rendes” úton – úgy kap új szervet, hogy az hetekkel, hónapokkal a különben elkerülhetetlenül bekövetkező halál előtt következik be, és az érintett a talán legkritikusabb időszakot, a műtétet követő esztendőt egyre javuló állapotban éri meg. Ehhez az odaadó és felkészült orvosokon és a megfelelően felszerelt és finanszírozott intézményeken kívül elengedhetetlen az is, hogy a beteg mintaadó módon viselje a megpróbáltatásokat, akarja és tegyen hozzá a maga részét a felépüléshez.

Böröcz Sándor 52 éves bábolnai kamionsofőr, foglalkozás közben szerzett májfertőzése miatt került olyan súlyos állapotba, hogy csak a májtranszplantáció menthette meg az életét. Több éves előzetes orvosi kezelés, majd várólista után 2008. nyarán kapott új májat. 2009 januárjában térhetett haza. Azóta hallatlan akaraterővel és kitartással dolgozik azon, hogy leszázalékolt nyugdíjas státusából ismét munkaképessé válhasson. Saját „edzéstervet dolgozott ki, és a rendszeres felülvizsgálatok olyan eredményt mutattak, hogy ennek a tervnek a megvalósulása mostanra lehetségesnek látszik. A rehabilitációt irányító orvosok szakmai konferenciákon, publikációkban példaként hivatkoztak hozzáállására, majd amikor Böröcz Sándor azt vette a fejébe, hogy elindul a Bécs-Pozsony-Budapest jubilemi szupermaratonihoz kapcsolódó nemzetközi kerékpáros túrán (lásd. csatolt melléklet), akkor nem lebeszélték, de külön felkészítő programot dolgoztak ki számára.

Magyar Májátültetettek Érdekvédelmi és Sport Egyesülete
Bankszámla szám: 11648000-04666700-48000003. Erstebank, csepeli fiók.
Nyilvántartási szám (a közhasznúságot is jelzi): 8494 (Fővárosi Bíróság) kelt: 1999. április Adószám: 18236868-1-43 (erre lehet 1%-ot is küldeni)
Elnök: Tari Tamás +36/309246741 (Böröcz Sándor: +36/30/317-5281)

 11. aradi kerékpáros emléktúra

Hagyományosan jól sikerült az általunk támogatott 11. aradi kerékpáros emléktúra. Cégünk anyagi támogatást biztosított a Kecskeméti Református Gimnáziumnak 11. aradi kerékpáros emléktúra szervezéséhez.

Képek az emléktúráról:

aradibicigli02

aradibicigli01

aradibicigli03

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.